За нас

MQ Pictures се стреми да продуцира радикални и кинематографични игрални и документални филми и сериали на ангажиращи теми. Във всеки аспект от нашата работа се стремим да развиваме дългосрочни партньорства, за да спомагаме за колективното си развитие, със съюзници във визията ни и проектите ни. При кино разпространението целим да съчетаем дистрибуцията на всяко заглавие с адекватна комуникационна стратегия с визия и мащаб. Провеждаме и кино обучения целогодишно в кратки интензивни работилници и мастър класове за сценаристи, актьори и кино-актьори. Имаме продуцирани 4 игрални и 2 документални филма, както и по-кратки аудио визуални продукции. В рзличен етап на развитие в момента са: 4 игрални проекта, от които 3 са дебюти на ученици в обученията на компанията, както и един лимитиран телевизионен сериал.

Зорница София

Режисьор, Сценарист, Продуцент, Актриса

Зорница София е магистър по изящни изкуства, специалност живопис. Тя е сценарист, режисьор и продуцент на 4 игрални филма, 2 документални филма и режисьор на 7 телевизионни сериала, едно театрално представление и една опера. Филмите й са селектирани в близо 200 фестивала в това число във Варшава, Гоа, Шанхай, Кайро, Сараево, Мар дел Плата, Пусан, Москва, Палм Прингс, в около 50 конкурса, получават над 25 награди, два от тях са национални бокс офис хитове, а два са избрани за българско предложение за наградите на Академията. Зорница София е член на жури на филмови фестивали и редовно и води филмови семинари и работилници, като нейният стил на преподаване е „учене чрез практика“ (learning by doing).

Петър Минчев - Гущера

Продуцент, Координатор каскади, Локейшън мениджър

Петър Минчев – Гущера​ е продуцент, координатор каскади, локейшън мениджър и специалист по антитероризъм, с практика в България и чужбина, с допълнителни специалности: пилот, алпинист, водолаз, парашутист.

Звездомира Божана

Сценарист, Актриса, Асистент продуцент

Звездомира Божана е професионална актриса и сценарист, асистент продуцент в Mountain Queen Pictures. Завършила е International School of Screen Acting в Лондон и по-късно учи кинорежисура в Нов Български Университет. 

Звездомира е сценарист, режисьор и продуцент на късометражните филми „Vortex“ (2020), „Къде си?“ (2021), „Васил Абаджиев – забравеният гений” (2022) и е в продукцията на късометражните филми „Сам” и „Цялата”. Звездомира е автор на идеята и съ-сценарист на тийнейджърския игрален филм-антиутопия „Лети!”, българо-италианска копродукция, която в момента се разработва с MQ Pictures.

Кристин Бумбаров

Сценарист, Асистент продуцент

Кристин Бумбарова е сценарист, асистент продуцент, асистент режисьор, студент по архитектура и специалист по медиация и медитация на терен.

Дейности

Развиване на филмови проекти

Продуциране на игрални и документални филми и сериали

Сървиз-продуциране на чуждестранни аудио-визуални проекти - реклами и филми

Интензивни уъркшопи за сценаристи, режисьори и актьори